PeriodX Nőgyógyászati és Endokrinológiai Központ
E-MAIL: info@periodx.hu
TELEFON: +36 1 249 1246
MOBIL: +36 30 245 9217
CÍMÜNK: 1013, Budapest, Roham utca 3.
 

Általános tájékoztató a Távkonzultáció igénybevételének menetéről

 

Szakorvosi és Dietetikai távkonzultációs lehetőségek

Szakorvosi távkonzultáció

Az alapbetegség hosszú távú gondozása, meghatározott esetekben indokolttá teheti a szakorvosi távkonzultációt. A távkonzultáció igénybevétele minden esetben kezelőorvos javaslatára történhet a szakorvosi kontrollok között eltelt időben.

A szakorvosi távkonzultáció gyors, egyszerű kérdések megválaszolására, megkezdett gyógyszeres kezelés beállítására, kontroll laboreredmények gyors értékelésére, a kontroll konzultációra el nem hozott eredmények utólagos rövid szakorvosi kiértékelésére vonatkozó konzultációs forma, amely személyes megjelenést vagy online video - konzultációt nem igényel.

A távkonzultáció kizárólag már gondozásban álló páciensek számára vehető igénybe.

Amennyiben az átküldött eredmények vagy a megkeresés alapján kezelőorvosa a konzultációt Távkonzultáció keretein belül nem tartja biztonsággal megvalósíthatónak, az online vagy személyes konzultáció irányában fogja tovább mozdítani a szükséges gondozás menetét.

Szakorvosi távkonzultáció segítségével történhet:

  • gyógyszerbeállításra vonatkozó kérések rövid szakorvosi kezelése
  • a kontroll vizsgálati eredmények kiértékelésére vonatkozó kérések rövid szakorvosi kezelése
  • a kontroll konzultációra el nem hozott eredmények utólagos szakorvosi rövid szakorvosi értékelése
A távkonzultáció nem egyenértékű a személyes konzultációval és azt nem helyettesíti.
 

Dietetikai távkonzultáció

Az alapbetegségek kezelése során a szakorvosi gondozás számos esetben igényli a dietetikai gondozás hosszabb távú fenntartását. A dietetikai gondozás során a személyes konzultációk hatékonysága nem összevethető a távkonzultációs segítséggel. Meghatározott helyzetekben a távkonzultáció kiegészítheti a dietetikai gondozás menetét.

Dietetikai távkonzultáció segítségével történhet:

  • Két dietetikai konzultáció között felmerülő gyakorlati jellegű kérdések rendezése.
  • Személyre szabott 7 napos mintaétrend igénye esetén az étrend összeállítása. A mintaétrend külön díjszabását árlistánk tartalmazza (http://www.periodx.hu/araink). A 7 napos mintaétrend díja magába foglalja a távkonzultáció díját is. A mintaétrendet minden esetben egyéni felmérés szerint állítjuk össze, így ez a szolgáltatás csak azok számára érhető el, akik már részt vettek Intézményünkben egyéni dietetikai konzultáción.
  • Új ötletek, kiegészítő receptek igénye esetén, a már előírt mintaétrend változatosabbá tétele.
  • Pozitív várandóssági teszt esetében, a várandósság ideje alatt a korábban előírt személyre szabott és megfelelően tartott étrend aktuális állapothoz igazítása.
 

A távkonzultáció menete

A távkonzultáció díjköteles és kizárólag a PeriodX Központban regisztrált, Páciens Azonosítóval rendelkező páciensek számára elérhető. Az 5 jegyű Páciens Azonosítót - amennyiben esetlegesen ez még nem áll rendelkezésre - az asszisztencián keresztül szükséges telefonon, vagy írásban az info@periodx.hu e-mail címen megkérni.

A távkonzultációs felület ezt követően, az 5 jegyű páciens azonosító használatával vehető igénybe az alábbi lépések mentén:

 

1. Lépés: Távkonzultációs díj befizetése

A konzultáció mindenkori díja weboldalunkon a http://www.periodx.hu/araink címszó alatt található.

A távkonzultációs díj rendezése történhet:

  • személyesen a PeriodX Központban (készpénzzel, kártyás befizetéssel)
  • banki átutalással

Banki átutalás során az igényelt távkonzultáció díját az alábbi számlaszámra kérjük átutalni:

10101542-89290500-02004005

A közlemény rovatban az 5 jegyű Páciens Azonosító megadása szükséges, hogy a befizetést össze tudjuk kapcsolni a weboldalon kitöltött "Távkonzultációs űrlappal".

 

2. Lépés: Visszaigazoló e-mail

A befizetésről rendszerünk visszaigazoló e-mailt küld a PeriodX Központ rendszerében regisztrált e-mail címre. A weboldalunkon található távkonzultációs felület (http://www.periodx.hu/tavkonzultacio), csakis ezt követően használható a vizsgálati eredmények és üzenetek feltöltésére.

 

3. Lépés: Vizsgálati eredmények, üzenetek feltöltése

A távkonzultációs kéréshez kapcsolódó aktuális vizsgálati eredmények a távkonzultációs űrlap „CSATOLT ÁLLOMÁNYOK” elnevezésű mezőjébe tölthetőek fel. Az eredményeket lehetőség szerint scan-elve javasoljuk feltölteni a megfelelő olvashatóság érdekében.
A kezelőorvoshoz intézett kérdések az „ÜZENET” mezőben rögzíthetőek.

A konzultációs e-mail feltöltését követően 7 MUNKANAPON BELÜL az űrlapon megadott e-mail címre érkezik a szakorvosi válasz.

A távkonzultáció menetével kapcsolatos további kérdések esetén forduljon bizalommal központi asszisztenciánkhoz a +36 30 245 9217 telefonszámon, vagy e-mail-ben az asszisztencia@periodx.hu e-mail címen.

 

A távkonzultációs űrlap:

A rendszer az alábbi formátumokat tudja fogadni: PDF, PNG, JPG, JPEG, DOC, DOCX